Во МИК Свети Николе континуираното одржување на квалитетот на производите е со врвен приоритет.

Во текот на производниот процес, вработените ги процесираат суровините стриктно според меѓународните стандарди HCCP и IS0 9001-2000. Секоја процедура коренспондира со барањата за сигурност, квалитет и хигиена. Во склопот на МИК Свети Николе постои сопствена лабораторија која секојдневно и редовно врши органолептичко, хемиско и бакериолошко испитување на квалитетот на готовите производи и суровините. Воедно, државната ветеринарна инспекција е редовно присутна и врши додатна контрола на квалитетот на суровините и готовите производи.

Може да се каже дека вработените се целосно посветени на постојано подобрување на квалитетот на производите, за да се излезе максимално во пресрет на барањата и очекувањата на потрошувачите.

  • HACCP_SertificateHACCP_Sertificate
  • ISO9000-Certificate.jpgISO9000-Certificate.jpg
  • politika za kvalitet MIK18politika za kvalitet MIK18

Ви препорачуваме

Чадена панцета

Кокошкина паштета

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.