Архива на вести

19 Април 2018

МИК Свети Николе изврши набавка и инсталација на модернизирани машини за пакување и етикетирање, со кои се зголемија постоечките капацитети на производство, а исто така се задоволени и најновите стандарди на пакување.

 
26 Октомври 2011

Координативното тело за општествена одговорност на претпријатијата му додели на МИК Свети Николе, признание за учество во националната награда за најдобри општествени одговорни практики за проектот,  Реконструкција на прочистителна станица за отпадна вода, во категоријата животна средина, кај големи претпријатија.

 
26 Јануари 2018

МИК Свети Николе континуирано ги надградува постоечките стандарди и се стекна со Б интегрирана еколошка дозвола.

 
07 Октомври 2011

Пуштена во употреба на најнова линија  за пакување на месо и месни преработки во заштитена средина со подолг рок на траење

 
19 Декември 2011

 Денес во советот на општината градоначалникот на Свети Николе, по повод патронот на градот, православниот христијански празник Свети Николе, на г-ин Влатко Ѓоргиевски генералниот директор на МИК, свечено беше доделена плакета за континуирано, успешно работење на компанијата.

 

Ви препорачуваме

Чадена панцета

Кокошкина паштета

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.