LOADING
http://www.miksvetinikole.mk/modules/mod_image_show_gk4/cache/imageRotator.reklama so przen gurmanski kolbasgk-is-88.jpg
http://www.miksvetinikole.mk/modules/mod_image_show_gk4/cache/imageRotator.Untitled-1gk-is-88.jpg
http://www.miksvetinikole.mk/modules/mod_image_show_gk4/cache/imageRotator.image2-608x316gk-is-88.jpg
http://www.miksvetinikole.mk/modules/mod_image_show_gk4/cache/imageRotator.image3-608x316gk-is-88.jpg
http://www.miksvetinikole.mk/modules/mod_image_show_gk4/cache/imageRotator.image4-608x316gk-is-88.jpg

Промоција на ГУРМАНСКИ КОЛБАС

ПРОМОЦИЈА НА НАЈДОБРОТО ДОСЕГА, ГУРМАНСКИ КОЛБАС САМО СО ГОТВАРСКА СОЛ ПО ТРАДИЦИОНАЛНА РЕЦЕПТУРА ЗА ДА НЕ ВЕ ОСТАВИ РАМНОДУШНИ. ПОВЕЛЕТЕ ВО ПРОДАВНИЦИТЕ НА МИК СВЕТИ НИКОЛЕ И ПРОБАЈТЕ.

Лојални картички

Станете член на клубот на лојални потрошувачи и уживајте во поволностите. Аплицирајте за вашата КЛУБ МИК картичка во продажните места на МИК Свети Николе.

Квалитет

Користење на најнова технологија и стандарди (HACCP, ISO 9001-2000), за врвен квалитет на нашите производи...

Капацитети

Компанијата располага со рекоструирана кланица и голем капацитет на ладилници за свежо месо...

Дистрибуција

МИК Свети Николе располага со своја голема малопродажна мрежа во целата држава. Дистрибуцијата на производите се врши со сопствен современ возен парк, опремен со најсовремени разладни уреди

НАЈНОВО

Промоција

Најнова видео промоција

Вести

Свечено доделување на плакета на МИК Свети Николе

 Денес во советот на општината градоначалникот на Свети Николе, по повод патронот на градот, православниот христијански празник Свети Николе, на г-ин Влатко Ѓоргиевски генералниот директор на МИК, свечено беше доделена плакета за континуирано, успешно работење на компанијата.

НАЈНОВ РЕЦЕПТ

Говедски гулаш

Потребни состојки:

  • 500гр. говедска кртина;
  • 400гр. кромид;
  • 200 мл. црно пиво;
  • 200 мл. сок од домат;
  • 1 лажичка босилок;
  • 2 лажички црвен мелен пипер;
  • 6 лажици масло;
  • мешан зачин, сол и црн пипер;

Подготовка:Исечете го кромидот ситно и ставете го да се пржи во маслото додека не добие златно жолтеникава боја. Додадете малку вода и оставете го да се динста околу 10 – тина минути. Додадете 2 лажички мелен црн пипер и додадете го свежото говедско месо исечено на коцки. Додадете го црното пиво. После 5 минути додадете вода ( колку да се прелие месото) и оставете го да се крчка со повремено мешање и додавање вода. Колку подолго се готви колку е поубав гулашот. 15 минути пред крај додадете ги сите зачини и сокот од домат, сол и црн пипер по желба.

ДОБАР АПЕТИТ ВИ ПОСАКУВА МИК Св. Николе !


 

ВИ ПРЕПОРАЧУВАМЕ

Чаден свински врат


Кокошкина паштета

Анкета

Вашиот омилен производ

свинска печеница - 38.1%
чајна - 9.5%
кулен - 28.6%
крашки врат - 14.3%
чаден свински врат - 4.8%
мортадела - 4.8%
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.